V oblasti Tatranskej Polianky horela skládka palivového dreva

11.09.2005 Poprad

Tatranská Polianka 10. septembra (TASR) - Tri cisterny, dve z Popradu a jedna zo Svitu likvidovali dve hodiny požiar, ktorý vznikol dnes večer v oblasti Tatr...
Tatranská Polianka 10. septembra (TASR) - Tri cisterny, dve z Popradu a jedna zo Svitu likvidovali dve hodiny požiar, ktorý vznikol dnes večer v oblasti Tatranskej Polianky.

\"Požiar ohlásili na dispečingu okolo 18. hodiny večer. Horela skládka palivového dreva na mieste, kde už oheň vyčíňal, \" informoval TASR riaditeľ Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Poprade Ondrej Šproch. Upresnil, že išlo o oblasť zasiahnutú rozsiahlym lesným požiarom, ktorý na rozhraní júla a augusta postihol vyše 200 hektárov kalamitného územia v oblasti Tatranskej Polianky a Smokovcov.
Dnes zhoreli asi dva kubíky palivového dreva, takže materiálna škoda je minimálna. Skládka sa nachádzala asi 500 metrov od turistického chodníka z Tatranskej Polianky na Sliezsky dom. Podľa riaditeľa mohol byť požiar založený úmyselne.
Odo dneška je v pohotovosti na popradskom letisku aj vrtuľník z letky ministerstva vnútra. V suchom počasí, keď sa zvyšuje riziko požiarov, je pripravený operatívne zasiahnuť. \"Dnes našťastie zasahovať nemusel. Hasiči s troma cisternami zvládli oheň klasicky, pozemnou cestou, \" dodal Šproch.
 

Vyberte región

mark